Το Ηφαίστειο

ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο διάσημα ηφαίστεια στον κόσμο. Διαμόρφωσε τη σημερινή μορφολογία του νησιού και μάλιστα έχει συσχετιστεί με τη θρυλική Ατλαντίδα.
Η Σαντορίνη ονομαζόταν Στρογγυλή και ήταν πολύ μεγαλύτερη από σήμερα. Ωστόσο, η ηφαιστειακή δραστηριότητα οδήγησε στο σχηματισμό πέντε διαφορετικών νησιών: τη Σαντορίνη, τη Θηρασιά, το Ασπρονήσι που παραμένει ακατοίκητο, την Παλαιά Καμένη και τη Νέα Καμένη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα αυτά τα νησιά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και έτσι, μια επίσκεψη εδώ σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να κάνετε μια βαρκάδα για να τα εξερευνήσετε.
Οι ηφαιστειακές εκρήξεις δημιούργησαν επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού: την Καλντέρα, που καταπλήσσει όλους τους επισκέπτες με το χαρακτηριστικό τοπίο της. Φυσικά, το ηφαίστειο έχει επηρεάσει πολύ τη γεωλογία και ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι η Μαύρη Παραλία με τη μαύρη άμμο και τα βότσαλα και η Κόκκινη Παραλία. Αυτές οι δύο εκπληκτικές παραλίες είναι βέβαιο ότι θα σας μαγέψουν με τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά τους που έχουν σχηματιστεί μετά από πολλές ηφαιστειακές εκρήξεις.
Έτσι, αν έχετε επιλέξει τη Σαντορίνη ως το επόμενο καταφύγιό σας για διακοπές, φροντίστε να θαυμάσετε το ηφαιστειακό τοπίο και να παρακολουθήσετε από κοντά τον κρατήρα και τους βράχους της μαύρης λάβας.

Close