Δραστηριότητες

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Σαντορίνη είναι ένα υπέροχο νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Υπάρχουν διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι που μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως ο αρχαίος οικισμός του Ακρωτηρίου, ο οποίος χρονολογείται από τον εκπολιτισμό των Κυκλάδων πριν από περισσότερα από 3.500 χρόνια.
Το Πολιτιστικό και Αρχαιολογικό Μουσείο στα Φηρά είναι το ιδανικό μέρος για να εξοικειωθείτε με την ιστορία του και να δείτε τα καταπληκτικά αντικείμενα που εκτίθενται.
Φυσικά, η Σαντορίνη είναι επίσης γνωστή για το εκλεκτό κρασί της. Έτσι, όσο βρίσκεστε εδώ, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Οίνου και να μάθετε περισσότερα για την τοπική οινοποιητική παράδοση ή να επιλέξετε ένα από τα 11 οινοποιεία για να απολαύσετε μια οινογευστική εμπειρία.
Η τοπική κουζίνα θα σας αφήσει μια μόνιμη εντύπωση με τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα πιάτα της, όπως ο αρακάς σπαστός, οι ντοματοκεφτέδες, ο μουσακάς και τα εξαιρετικά φρέσκα ψάρια.
Το νησί φημίζεται κυρίως για το ρομαντικό, πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα και μερικά από τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε αυτήν την εκπληκτική θέα είναι τα παραδοσιακά χωριά της Οίας, ο φάρος του Ακρωτηρίου, το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι. Μην χάσετε, λοιπόν, τα καλύτερα σημεία του ηλιοβασιλέματος!
Αν θέλετε να βουτήξετε στην τοπική αρχιτεκτονική, τότε το Εμπορείο με τους ψηλούς ανεμόμυλους, το παραδοσιακό χωριό, ο Πύργος με ένα καταπληκτικό Ενετικό Κάστρο και φυσικά η Οία με τα σπίτια της που είναι λαξευμένα στο βράχο λάβας είναι πραγματικά αυτό που ψάχνετε.
Όσοι αναζητούν την αδρεναλίνη μπορούν να ζήσουν την απόλυτη περιπέτεια κάνοντας θαλάσσια σπορ ή επιλέγοντας ένα ηλιοβασίλεμα με καταμαράν ή κρουαζιέρα στο ηφαίστειο. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη επιλογή για να επισκεφτείτε κοντινά νησιά όπως η Ίος, η Ανάφη, η Νάξος, η Θυρασία και πολλά άλλα.
Εξερευνήστε τη φυσική ομορφιά της Σαντορίνης και ζήστε μια συναρπαστική απόδραση που θα αγαπάτε για μια ζωή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Close